Hulp bij angst voor honden

Naar schatting zijn er zo’n 1,9 miljoen honden in Nederland, en dat is knap vervelend als je bang bent voor honden. Deze angst kan enorm veel invloed hebben op je leven. Misschien ga je niet meer naar vrienden, loop je een blokje om, of durf je de deur niet meer uit. Zou het niet fijn zijn als je dit zou kunnen veranderen? Daar kunnen wij je bij helpen!

Misschien ben je bang geworden na een incident met een hond, of weet je niet zo goed hoe de angst is ontstaan. Soms komt de angst voort uit het gevoel de situatie niet onder controle te hebben.

Honden kunnen onvoorspelbaar overkomen. Tijdens dit traject leer je hoe honden reageren en waarom. Maar ook hoe je eigen gedrag invloed kan hebben op de hond. En doordat je inzicht krijgt in de situatie, krijg je meer invloed en worden situaties minder onvoorspelbaar.

Review:

“Linda heeft onze dochter enorm goed geholpen om wat minder bang voor honden te zijn, tot het punt dat ze het zelfs leuk vindt om een hondje in de buurt waar ze eerst bang voor was nu uit te laten. Ze was van tevoren duidelijk over wat we wel en niet konden verwachten en bouwde rustig aan het vertrouwen wat onze dochter in Linda en haar hond had. We zijn erg tevreden!”

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 7 jaar die in meerdere of mindere mate bang is voor honden, en daarmee aan de slag wil.

Ook voor mensen waarbij het belangrijk is als er aandacht is voor neurodiversiteit of psychische kwetsbaarheid.

Hoe?

  • Je leert over honden en hondengedrag,
  • Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en invloed,
  • Je bepaalt zelf het tempo en het einddoel,
  • Je krijgt hulp van een professional op het gebied van honden(gedrag) en het begeleiden van mensen met angst.

Het traject

We beginnen met een intake. Tijdens de intake maken we samen een inschatting van de hoeveelheid te plannen sessies.

Het traject is altijd afgestemd op de persoon. Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Ga uit van minimaal 5 sessies, na de intake.

€85,-  Intake van één uur.
€70,-  Sessie van 45 minuten.
+ €0,21 per km reiskostenvergoeding, vanaf postcode 3438.

Stuur een bericht