Psycho- sociaal hulphond

Samen met psychosociaal hulphonden bieden we een training aan waar je op een ervaringsgerichte manier aan de slag gaat met je eigen herstel. Door te werken met een hond krijg je meer inzicht in je eigen handelen en leer je waar jouw invloed ligt.

Je gaat leren over hondentaal en -gedrag en hoe je dit in kan zetten om een evenwichtige hondenbegeleider te zijn. De trainer begeleid je hierin en de hond zal je spiegelen. Zo krijg je op een leuke en soms pittige manier meer inzicht in onder andere je eigen herstelproces. 

Opzet van de training
Van te voren stel je doelen op waaraan je wilt werken tijdens de training. Doelen zoals meer zelfinzicht krijgen, grenzen voelen en aangeven, meer weerbaar worden, agressieregulatie, werken aan (non verbale) communicatie en inzicht krijgen in je herstelproces.

Deze training is gebaseerd op de Topdogmethode en bestaat uit 12 sessies van een uur.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over deze training? Neem dan contact op.

Samenwerken

Ben je hulpverlener, psycholoog of therapeut?

Psychosociaal hulphonden zijn heel goed in te zetten bij verschillende vormen van hulpverlening en therapie. Ben je benieuwd wat een psychosociaal hulphond kan toevoegen aan jouw aanbod? Of ben je geïnteresseerd in samenwerken? Neem dan contact op.

Samenwerkingspartners:

Polly en Loki

Polly en Loki zijn psychosociaal hulphonden en thuishonden, ze wonen bij Linda. Ze worden jaarlijks getest op evenwichtigheid, draagkracht en gehoorzaamheid. Ook worden ze gecontroleerd op hun gezondheid.

Het welzijn en de gezondheid van de honden staat voorop. Daarom houdt GO zich het recht voor om een sessie te verzetten of te beëindigen wanneer dit in het belang van de honden nodig is.

Ervaring deelnemer:

“De training heb ik als heel waardevol ervaren. Linda en Polly zijn een goed team. Het opbouwen van het contact met Polly, het spiegelen en de daarbij gegeven coaching van Linda, geven veel inzichten. Polly is echt een lieverd!”

– Claudia

Herstelvisie

Herstel is het proces waarin je beter leert omgaan met kwetsbaarheid. Je leert je kwaliteiten ontdekken, ontwikkelen en inzetten.

De herstelvisie gaat ervan uit dat een crisis of event een blijvende verandering heeft veroorzaakt in je leven. Iedereen maakt in het leven dingen mee waar je van moet herstellen, bijvoorbeeld een relatiebreuk, een diagnose of trauma.

Herstellen is wat anders dan genezen.
Je gaat je eigen leven weer opnieuw vorm geven, op een manier waarop je weer een betekenisvol en hoopvol leven kan leiden. Herstel is een uniek proces. Dit lukt het beste als je zelf de verantwoordelijkheid hebt over je eigen leven en het maken van je eigen keuzes.

Herstellen doe je zelf, maar niet alleen.

Topdogmethode

Topdog HondenSOVAtraining is ontwikkeld door Mens & Hond Consultancy. Topdog is een hulpverleningsmodule op basis van Animal Assisted Interventions. Vanaf het najaar 2018 heeft de Topdog opleiding een accreditatie van het Instituut voor Antrozoölogie.

Doelen van de Topdog methode zijn:

  • De deelnemer vertoont vanuit rust, zelfverzekerd en expressief gedrag.
  • Het zelfvertrouwen van de deelnemer is vergroot.
  • De deelnemer vertoont sociaal acceptabel en beheerst gedrag.
  • De deelnemer vertoont weerbaar gedrag.
  • De deelnemer maakt een overstap van de training met hond naar zijn of haar sociale leefomgeving.
  • In de omgang met mensen toont deelnemer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en expressiviteit in lichaamstaal, waardoor communicatie effectief verloopt.